IMG20230224222952

Naboens grimme continere

I årevis har vi som beboere i Solbjerg Have måttet affinde os med udsigten til vores nabos grimme containere, der indeholder gud ved hvad. Efter lange skriftvekslinger med Frederiksberg Kommune, hvor de først hævdede, at størstedelen af Lauritz Sørensens Vej tilhørte KAB, og derefter undskyldte for deres svar, er svaret nu, at kommunen påtager sig det fulde ejerskab af vejen.

Herefter anmodede vi kommunen om aktindsigt i lejekontrakten for den container, der står i slutningen af vejen og fungerer som en åben genbrugsplads for områdets beboere og måske også for beboerne i naboboligblokkene i Solbjerg Have.

Det er uacceptabelt med disse containere, der fungerer som en åben genbrugsplads. Kommunen har nu erkendt, at de, der har opstillet containeren, enten skal få det til at fungere eller fjerne dem. Billeder, der er taget i løbet af den sidste måned, viser ingen forbedring, og vi vil nu sende dem til kommunen sammen med en anmodning om, at containerne fjernes, og der etableres et grønt område i stedet.

Der findes mange flere billeder, der viser det samme problem – ligegyldighed over for, hvad vi skal se på. Farligt affald spredt ud over et stort område og genstande, der hører hjemme på en genbrugsstation.

Det er vigtigt for os som beboere at sikre, at vores nærområde er pænt, sikkert og fri for farligt affald. Vi forventer, at kommunen tager vores bekymringer alvorligt og træffer de nødvendige foranstaltninger for at løse dette problem. Vi ønsker et rent og behageligt miljø for os alle i Solbjerg Have.

Marts 2023

Det er frustrerende at se, at uanset hvor mange klager der sendes til Frederiksberg Kommune og uanset hvor mange forfærdelige billeder der dokumenterer situationen, så synes de at beskytte deres eget udlejningsselskab. Det virker som om, at der bliver anvendt dobbeltmoral, da intet andet selskab ville få lov til at have sådanne forhold på offentlig vej.

Det er uforståeligt, hvordan kommunen kan blive ved med at ignorere vores gentagne henvendelser og fortvivlede forsøg på at få dem til at handle. Det er ikke rimeligt, at der bliver holdt hånden over deres eget udlejningsselskab, mens andre virksomheder eller borgere ville blive pålagt strenge sanktioner og forpligtelser.

Vi forventer en retfærdig behandling og at kommunen træffer nødvendige foranstaltninger for at rette op på denne situation. Det er vigtigt, at alle selskaber og borgere behandles lige og holdes ansvarlige for deres handlinger. Vi vil fortsat presse på og kæmpe for at opnå de ændringer, der er nødvendige for at bevare vores offentlige omgivelser rene, sikre og attraktive for alle beboere i Solbjerg Have.