IMG20230606174305

Friske øjne på aktiviteterne

Der blev indkaldt til et møde, hvor beboerne havde mulighed for at lære om de mange aktiviteter i Solbjerg Have. Formålet var at diskutere planlægningen af disse aktiviteter og give aktivitetsudvalget feedback om, hvad der ønskes for at skabe bredere forståelse for de mange muligheder og velkomme flere deltagere, da mange ikke er klar over det. Der blev også drøftet, hvordan nye aktiviteter opstår, og hvorledes denne proces kan virke kompleks og uoverskuelig, men i virkeligheden er enkel og ligetil.

Desværre er Solbjerg Have en kompleks ejendomsform, hvor ikke alt kan lade sig gøre udenfor. Dette skyldes, at byggeriet fungerer som en ejendom, men i virkeligheden har mange forskellige ejere. Derfor skal alle aktiviteter udenfor ske i samarbejde med de øvrige ejere. Dog er der stor frihed til at gennemføre gode ideer inden for bygningernes rammer.

Der blev også diskuteret antallet af græsrodsaktiviteter, der drives for de årligt fordelte 25.000 kr. Disse midler fordeles solidarisk løbende på møderne i aktivitetsrådet. Rådet fungerer uden formand og hierarki og har en flad struktur.

Budskabet fra mødet var klart: Der er altid plads til nye aktiviteter i Solbjerg Have, og aktivitetsrådet er klar til at hjælpe med at realisere dem. Hvis man har brug for vejledning til at starte en ny aktivitet, kan man henvende sig i byttebiksen, når den har åbent. Samtidig kan man undersøge, om der er noget, man mangler.

Der var dog nogle klare tilbagemeldinger, der blev givet i lokalet. Mange ønskede en fælles åben Facebook-side og et sted, hvor man kan læse om, hvad der sker i Solbjerg Have.

Arrangementet blev afsluttet med sandwiches og blev betragtet som en succes. Tak til dem, der planlagde det.